Twee prachtige websites beheren met één CMS: Een kijkje achter de schermen

Het beheren van meerdere websites kan tijdrovend en complex zijn. Maar wat als er één headless CMS is waarmee je twee websites kunt beheren? Dit was de uitdaging voor mij als webdeveloper toen ik werkte aan de websites voor een klant. Met behulp van Astro.build, VueJS, HTML5, CSS3 en JavaScript heb ik twee unieke websites gemaakt die gemakkelijk te beheren zijn vanuit één CMS. Bovendien zorgt het gebruik van Astro.build ervoor dat de websites snel en SEO-geoptimaliseerd blijven door automatische optimalisatie van de content.

Block013 homepage

Als webdeveloper weet ik dat het beheren van meerdere websites voor een klant soms een uitdaging kan zijn. Het kan tijdrovend zijn om verschillende CMS'en te gebruiken, en het kan lastig zijn om ervoor te zorgen dat beide websites dezelfde look en feel hebben. Daarom heb ik gebruik gemaakt van een headless CMS, waarmee beide websites gemakkelijk te beheren zijn.

De websites zijn gebouwd met behulp van Astro.build, VueJS, HTML5, CSS3 en JavaScript. Dit zorgt ervoor dat de websites er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook snel en SEO-geoptimaliseerd blijven. Door gebruik te maken van Astro.build wordt de content automatisch geoptimaliseerd, zoals het comprimeren van afbeeldingen, waardoor de websites razendsnel blijven laden.

Het gebruik van één headless CMS zorgt er niet alleen voor dat het beheer van de websites eenvoudiger is, maar ook dat de klant tijd en geld bespaart. Bovendien blijven beide websites consistent, wat zorgt voor een betere merkbeleving voor de klant.

Al met al ben ik zeer tevreden met het eindresultaat van beide websites en de keuze om te werken met een headless CMS. Het heeft gezorgd voor een efficiëntere workflow, snellere laadtijden en een betere gebruikerservaring voor de klant.

The Island homepage

Wat is een CMS?

Een CMS (Content Management System) is een softwareapplicatie die wordt gebruikt om digitale content, zoals tekst, afbeeldingen en video's, te beheren en te publiceren op websites en andere digitale kanalen. Met een CMS kunnen gebruikers inhoud maken, bewerken en publiceren zonder dat ze hoeven te weten hoe ze code moeten schrijven of de achterkant van een website moeten begrijpen. CMS-systemen maken het beheren en bijwerken van websites eenvoudiger en efficiënter voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.